kolmapäev, 30. märts 2016

Volikogu töörühm Järva-Jaanis


Täna pealelõunat kogunesid Järva-Jaanis kaheksa omavalitsuse esindajat nii volikogudest kui vallavalitsusest arutamaks ühiseid teemasid kuidas haldusreformiseadusest tulenevalt edasi toimitakse. 
Kareda valla poolt olid esindatud kõik volikogus läbirääkimiste komisjoni kinnitatud liikmed: Janno Nau, Külli Majori, Ene Mikk, Tõnu Taal ja Kulno Klein
Kogu koosolekut juhtis ekspert, Mikk Lõhmus Lääne-Nigula vallast, kel on esimesed kogemused juba maavalla loomisest ja tegutsemisest olemas.
Kogu arutelu toimus töises õhkkonnas ja väga konkreetse päevakorra alusel, nenditi üksmeelselt, et koostöö võti peitub aususel, avatusel ja võrdse kohtlemise printsiibil. Tõstatati ka probleeme - nenditi niikaua kui paljud vallad peavad läbirääkimisi mitmes suunas ei ole ka teistel konkreetsust. Maiks peaks selguma enam-vähem kõigis omavalitsustes kellega jätkatakse läbirääkimisi. Pikemalt peatuti ajakaval:
Juuni - Juhtkomisjon on moodustatud, kõigis volikogudes teemat käsitletakse, oodatakse HRS (haldusreformiseaduse) vastuvõtmist riigikogu poolt.
August - I lugemine kõigis volikogudes, vajadusel täiendavad rahvakoosolekud
September - II lugemine kõigis volikogudes,  avalik arutelu, ühtne ühinemist tutvustav leht
Oktoober - Ühinemislepingu avalikustamine, piirkondlikud koosolekud, paigas rahvaküsitluse aeg
November - Toimuvad rahvaküsitlused
Detsember - Volikogud võtavad otsuse vastu
Teemadena kõlas ka arutelus läbi ühinenud valla uued nimed kuid kuna pearõhk oli loodava valla funktsioonidel siis sellel teemal pikalt ei arutletud. Samamoodi vallamaja asukoht oli teisejärguline teema, kuna pole paigas konkreetseid ühinejad pole mõtet teemat arendada.
Lepiti kokku, et eestvedajad Järva-Jaani ja Ambla vald täpsustavad need valkonnad kus tuleks moodustada töörühmad. Info vahetus ja kordineerimine jääb esialgu eestvedajate õlgadele.
Järva-Jaani volikogu saal


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar