pühapäev, 21. veebruar 2016

J.Pitkale mõeldes – 10 aastat matkateed


Veeta üks kaunis ja meeleolukas päev mõnusa seltskonna, kaunite loodusvaadete ning ilusat Eesti talveilma nautides see on tõeline nauding. Just seda pakkus tänane admiral J.Pitkale pühendatud mälestusmatk Jalgsemalt – Peetrisse. Juba kümme aastat on matkajaid  Järva-Jaani poolt teele saadetud ja osalejaid oli pea pooletuhande kandis.


Matk  eesmärk on meenutada Järvamaa üht  kuulsamat meest, tugevdada kodanike ühtekuuluvustunnet ning propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal. Matka on aastaid korraldanud Järva malev koos oma eriorganisatsioonide, maavalitsuse, Järva-Jaani ja Kareda vallaga.

"Me ei saa oma tänu keelata sellele lihtsale mehele, kes rohkem on korda saatnud, kui keegi teine vastavates oludes oleks teha suutnud," ütles Jalgsemal matka üks ellukutsujatest kapten Vello Pops, kelle sõnul on admiral Pitka panus Eesti omariikluse loomisele on hindamatu ja ennastsalgav.

Endal on  heameel, et tänavune talv on meid lumega õnnistanud, mistõttu on võimalik meeles pidada, et elame põhjamaal ning meil on lumi ja tuisk. Oli neid kes nautisid tervisesporti, kaunist pühapäeva, ka neid kel oli eesmärk läbida rada kiiremini kui eelmistel aastatel. Sattusin käima hea naabriga Koigist kes mõõtis vahemaa Jalgsemalt-Peetrisse ja tal tuli 19 km ja 700 m raja pikkuseks ning ajakulu mõni minut üle 3 tunni. Ei suutnud seda tempot ise hoida ning Järva-Jaanis soovisin tal head teed, et ise rahulikumalt kulgeda. Teel jätkus jutte nii siit kui sealtpoolt piire, kõik viimastel kuudel kõneldavad teemad olid päevakorras. Nenditi ka seda, et hea kui valimisi pole ei ole tüütavaid poliitikuid kes vägisi sinu kaitstud tsooni sisse trügivad, sõna küsivad ja nänni jagavad.




Nagu ikka, ootasid matkalisi teel väikesed üllatused, lõbusad teeviidad, teepaus Järva-Jaani ja Kareda valla piiril ning Peetri vallamajas matkasupp, soojendavad tegevused ja viktoriin. Tänan ka neid paarikümmet Kareda vallaga seotud inimest kes aastaid seda toredat üritust toetavad, olles nii matkajad kui ka tehnilist tuge pakkuvate seas. Pitka mäestusmatk on toimunud igasuguse ilmaga ja inimeste osalusrohkus on näidanud seda, et kaitseliidult oodatakse traditsioonide jätkumist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar