teisipäev, 30. september 2014

Naabriplika sügislaat Peetris




Kareda valla Naabriplika sügislaat möödus kuiva ja suhteliselt sooja ilma saatel, mida kohati räsis üksik tuuleiil ning kohal oli hulganisti müüjaid ja palju laadalisi.
Lastele oli tegevusi rohkem kui kevadlaada ajal.Nagu kevadel, oli ka sel aastal laste rõõmuks batuut, mida kasutati agaralt. Lapsed ja lastevanemad said tegutseda kogu päeva vältel õpitoas, kus õpetati joonistamist ja oli võimalus teha endale näomaaling. Samas oli võimalus ratsutada hobusega. Kohal oli ka Naabriplika võttemeeskonna liikmed kes osalesid laadamelus, tutvustasid võttepaiku ja näitasid filmikatkeid lõbusatest seikadest mis filmist välja jäid.
Laada eesmärgiks on ikkagi kauplemine. Müüjaid oli sama palju kui kevadel ja kõigi jaoks jätkus ka ostjaid. Kaubeldi istikute ja taimedega, toidukauba ja talutoodetega, ei puudunud ka puitmööbel ja käsitöö, vanavara ja kasutatud riided.
Kus aga häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Kevadlaat oli suurepärane näide kohalike inimeste hoolivusest, koostöövalmidusest ja -võimest. Tänu suurepärastele abimeestele sujusid korraldustööd ja laat nagu imeväel. Meie head ja toetavad abimehed tulevad appi esimese kutse peale või pakuvad meile oma abi ise. Osa abilisi on meiega kevadlaadast peale ja loodame, et järgmise aastaga tuleb neid juurde. Laat ongi üritus, mis liidab meie kogukonna rahvast.
Täname kõiki, kes on meid aastaid aidanud, ning kohtume juba järgmisel kevadel Naabriplika kevadlaadal Esnas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar