pühapäev, 9. november 2014

Koolivõrgu ümberkorraldamisest Paides


Sirvisin Paide Linnavolikogu otsuse eelnõu "Paide linna koolivõrgu ümberkorraldamine" mida kavatsetakse vastu võtta 20.novembril 2014.a
Eelnõu üheks eesmärgiks on: Tagada Paide linnas gümnaasiumiastmes õppivatele Paide linna ja teiste Järvamaa omavalitsuste noortele senisest suuremaid valikuid gümnaasiumiastme kursuste osas.

Eeldan, et on kaasatud selle dokumendi valmimise protsessi koolide hoolekogud, õpilaste-, õpetajate- ja lastevanemate esindajad, kodanikuühiskonna esindajad jne.
Kaasamine avalikus sektoris on aga tegevus, mis mõjutab meid ühiskonnaliikmetena hoopis laiemalt. Avalikus sektoris peame kaasamisega silmas partnerlust kaasatavate osapooltega/huvigruppidega strateegiliste dokumentide (näit. eelnõude, kontseptsioonide, strateegiate) väljatöötamisel.
Seetõttu on oluline, et me saaksime ühiskonnaelu kujundamises osaleda ja toetada maakonnkeskust.

Paide Linnavolikogu otsustab:
1. Reorganiseerida alates 01.septembrist 2015.a Paide Ühisgümnaasium põhikooliks, selleks:
1.1. lõpetada alates 01.septembrist 2015.a uute õpilaste vastuvõtt Paide Ühisgümnaasiumi gümnaasiumiastmesse.
1.2. Paide Ühisgümnaasiumi gümnaasiumiastme õpilastele (11.-12.klassid) tagatakse võimalus jätkata õpinguid Paide Gümnaasiumis Paide Ühisgümnaasiumis alustatud õppekava alusel samade klassikollektiividena.
2. Paide Linnavalitsusel moodustada Paide Gümnaasiumi ja Paide Ühisgümnaasiumi aineõpetajate tööjaotuse ümberkorraldamiseks alates 01.septembrist 2015.a komisjon, kuhu kuuluvad Paide Gümnaasiumi ja Paide Ühisgümnaasiumi juhtkondade ja pedagoogide esindajad, koolide hoolekogude esindajad ning Paide Linnavolikogu ja Paide Linnavalitsuse esindajad.
3. Otsus jõustub vastuvõtmisel

Just nädalapäevad tagasi lõppes omavalitsusjuhtide poolt ellu kutsutud hariduse ümarlaud milles peamiselt tegeldi gümnaasiumi sisu määratlusega. Kõik omavalitsused said kaasa rääkida, sõna võtta  mida ka aktiivselt kasutati, positiivse näitena toon esile Türi valla kellel on oma koolide kohta kindel visioon olemas.

Lapsevanemaid, kelle lapsed lõpetavad kevadel põhikooli Järvamaa omavalitsustes huvitab eelkõige kas ja kuidas on tagatud õpilaste transport kooli ja tagasi. Kas õpilaskodu võimalus on olemas jne.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar