teisipäev, 3. september 2013

Kareda uudne ja iidne

Vallavanema blogi loomise eesmärgiks on muuta valla juhtimine avalikumaks, andmaks teada millega vallamajas tegeletakse ja saamaks tagasisidet vallakodanikelt arvamuste ning ettepanekute näol.
Kareda küla mainiti esmakordselt 1212, Läti Henriku kroonika järgi oli Kareda Järvamaa tähtsamaid keskusi. Tänasel hetkel üks väiksematest omavalitsustest Järvamaal. Kohaliku omavalitsuse olemuslikuks ülesandeks on kogukonna elu juhtimine

Kuigi tarkusepäev oli eile siis Peetri koolis õppetöö algas täna avaaktusega Peetri lipuväljakul kuhu kogunes kogu kool koos lasteaiaga.
Kõik on uus septembrikuus...
Ranits uus...
Neid kauneid sõnu võiks koolialguse puhul lõputult ritta seada.
Iga algus on millegi lõpp- ja lõpp uue algus.
Kas lahkuv suvi  või saabuv sügis. Igaühele meist kes me täna oleme siia Kareda lipuväljakule kokku kogunesime tähendas see midagi. Põgusalt meenutades möödunud suve või vaatame saabuvasse tõisesse sügisesse. 
Tänane päev on eriline, nii õpilastele kui ka õpetajatele kes sel õppeaastal esmakordselt septembrikuul lillekimpudega koolimajade poole tõttavad.
Hea meel on tõdeda, et uut kooliaastat alustas kolm meesõpetajat: matemaatika, informaatika ja liikumisõpetaja. Kool on olnud meeste loodud ja maskuliinseid väärtusi kandev institutsioon, kuid nüüd on meessugu selle hüljanud. Algusajal olid ka nii õpetajad kui ka õpilased meessoost.
Täna kooliaasta algul anname avalöögi pikale kooliaastale, mille käigus saavad palju uusi värskeid ideid nii õpilased kui ka õpetajad ja võimalusi, mõtteid et neid ellu viia ja rakendada.
Me kõik tahame loota, et algav õppeaasta toob kaasa meie kooli uuendusi, muudatusi mille ellurakendamine peaks muutma meie õppe ja huvialatingimusi paremaks. Me arvame ühiselt et õpi ja vabaajaveetmise ruumide ja vahendite mitmekesistamisel ja arendamisel kasvab oluliselt positiivne õpikeskkond.
Head kooliaasta algust kõigile meile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar